pojdi neposredno na Krmarjenje po katalogu, Išči, Krmarjenje po kategorijah, Glavna vsebina, Navigacija na dnu strani

Zadnji ogledani izdelki:

Politika zasebnosti - Miele Slovenija

 

Za ohranjanje zaupnosti vseh informacij, ki nam jih posredujete, smo sprejeli naslednjo politiko zasebnosti.

Ta politika določa obveznosti, ki jih ima podjetje Miele Slovenija (v nadaljevanju »Miele«) pri obdelavi osebnih podatkov, ki jih hranimo in zbiramo o svojih strankah, potencialnih strankah, pogodbenih partnerjih in drugih osebah.

Miele je obvezan delovati po slovenskem Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Zasebnost jemljemo resno in smo zavezani upoštevanju predpisov ZVOP in praks ravnanja s podatki. V tej politiki zasebnosti Miele pomeni vse pisarne in podružnice tega podjetja.

Sedež podjetja
Miele Slovenija d.o.o.
Brnčičeva 41g
1231 Ljubljana-Črnuče
www.miele.si

Katere osebne podatke zbira Miele in zakaj? 

Miele zbira osebne podatke, da izvede svoje posle, da zagotavlja in trži svoje storitve in da izpolnjuje svoje zakonske obveznosti. Osebni podatki so informacije ali mnenja, povezana s posameznikom, ki se lahko uporabijo za identifikacijo tega posameznika. Zbiramo osebne podatke, ki jih potrebujemo, da zagotavljamo izdelke in storitve, ki jih ponujamo, kar vključuje širok asortiman izdelkov MIELE, poprodajno podporo, dobavo in inštalacijo ipd.

Na splošno osebni podatki, ki jih zbira in hrani podjetje Miele, vključujejo (vendar niso omejeni na naštete): imena, naslove, kontaktne podatke, poklice in druge podatke, ki pomagajo pri izvedbi našega poslovanja. V večini primerov brez osebnih podatkov, ki jih zahtevamo, ne moremo izvesti dobave zadevnega izdelka ali storitve.

Če je izvedljivo, zbiramo osebne podatke neposredno od osebe, s katero poslujemo. Včasih jih zberemo tudi s pomočjo tretje osebe, na primer pooblaščenega zastopnika ali servisnega partnerja Miele. Vrsta podatkov, ki jih zbiramo, in vir, iz katerega jih dobimo, sta odvisna od izdelka ali storitve. Če se z nami pogovarjate po telefonu, je mogoče, da se vaš klic nadzoruje ali snema.

Namen tega postopka je odvisen od področja našega poslovanja, s katerim imate opravka. Vaš klic lahko snemamo ali nadzorujemo za namen šolanja, kakovosti in preverjanja.

Vaše podatke uporabljamo zato, da vam zagotavljamo boljše storitve in izdelke.
Osebne podatke, ki jih hranimo o vas, uporabljamo in razkrijemo za glavni namen, za katerega smo jih zbrali (na primer če zahtevate vzdrževanje ali popravilo, povezano z izdelkom, podatke razkrijemo pooblaščenemu servisnemu partnerju za namen izvedbe popravila ali vzdrževalnega dela). Na splošno lahko Miele uporabi in razkrije vaše osebne podatke za naslednje namene:
• izvedbo posla
• zagotavljanje in trženje naših storitev
• komunikacijo z vami
• nakup od vas
• skladnost z zakonskimi obveznostmi in
• pomoč pri upravljanju in izboljšanju naših storitev.

Osebne podatke lahko uporabimo tudi za načrtovanje, razvoj izdelkov, raziskave in iskanje povratnih informacij o naših izdelkih in storitvah. Osebne podatke lahko uporabimo in razkrijemo tudi za drugotne namene, povezane z glavnim namenom, če posameznik to od nas smiselno pričakuje. Sicer osebne podatke hranimo kot zaupne, razen
• če se strinjate ali
• če zakon od nas zahteva ali nam dovoljuje, da razkrijemo podatke (na primer da izpolnimo zahtevo, ki jo izda slovensko sodišče ali vladna agencija).

O kom podjetje Miele zbira osebne podatke?
Vrsta informacij, ki jih Miele lahko zbira in hrani, vključuje (a ni omejena na) osebne podatke o:
• strankah, poslovnih partnerjih in potencialnih strankah in njihovih zaposlenih;
• dobaviteljih in njihovih zaposlenih;
• bodočih zaposlenih, zaposlenih in pogodbenih sodelavcih ter
• drugih osebah, ki pridejo v stik s člani podjetja Miele.

Upravljanje z osebnimi podatki 

ZVOP določa, da Miele sprejme primerne ukrepe za zaščito varnosti osebnih podatkov. Varnost vaših podatkov je podjetju Miele pomembna, zato izvajamo vse primerne ukrepe, da jih zaščitimo pred zlorabo, izgubo, nepooblaščenim dostopom, spremembo ali razkritjem.

Osebje podjetja Miele je dolžno spoštovati zaupnost osebnih podatkov in zasebnost posameznikov. Miele izvaja ustrezne ukrepe za zaščito osebnih podatkov pred zlorabo in izgubo ter pred nepooblaščenim dostopom, spremembami ali razkritjem, na primer z uporabo fizičnega varovanja in omejenega dostopa do elektronskih zapisov. Če Miele ne potrebuje več vaših osebnih podatkov za dovoljen namen skladno z ZVOP, izvedemo primerne postopke za njihovo uničenje.
Nekateri načini, na katere varujemo vaše podatke, vključujejo, a niso omejeni na:
• varovanje zunanjih in notranjih prostorov;
• omejitev dostopa do osebnih podatkov na zaposlene, ki jih potrebujejo za izvedbo svojih vsakdanjih obveznosti;
• izvajanje šolanja zaposlenih v zvezi z zasebnostjo in zaupnostjo;
• tehnologija kodiranja podatkov in požarni zidovi ter
• vzdrževanje tehnologije, ki preprečuje nepooblaščen računalniški dostop, vključno z identifikatorji in gesli.

 

Pošiljanje informacij v tujino 

Miele lahko razkrije vaše osebne podatke naslednjim prejemnikom v tujini:
• drugim podjetjem ali osebam, ki nam pomagajo pri zagotavljanju storitev ali ki izvajajo naloge v našem imenu (na primer zunanji izvajalci servisnih storitev ali specialisti svetovalci);
• komur koli drugemu, za katerega nas pooblastite, da mu jih razkrijemo, in
• komur koli drugemu, če to od nas zahteva zakon.

Občutljive informacije

Pri nekaterih osebnih podatkih, ki jih zbira Miele, gre za »občutljive informacije«. Te vključujejo informacije, povezane z rasnim ali etničnim izvorom osebe, njenimi političnimi prepričanji, religijo, članstvom v sindikalnih ali drugih poklicnih ali strokovnih združenjih, spolnih nagnjenjih in kriminalno kartoteko, ki so prav tako osebni podatki, ter zdravstvene informacije o osebi. Občutljivi podatki se uporabijo in razkrijejo samo za namen, za katerega so bili posredovani, ali za neposredno povezan drugotni namen, razen če je dogovorjeno drugače ali če veljajo določene druge omejitvene okoliščine (npr. zakonska obveznost).

Spletna zbirka 

Kadar uporabljate javne vsebine naše spletne strani, od vas ne zahtevamo nobenih osebnih podatkov, če tega ne želite, in ne nadzorujemo ali zbiramo informacij, ki bi lahko razkrile vašo identiteto, o vaši uporabi javnih vsebin na spletni strani. Sledimo lahko številu uporabnikov, ki so obiskali spletno stran, a to sledenje ne more razkriti vaše identitete, razen če uporabljate piškotke. Lahko tudi zabeležimo lokacijo vašega računalnika na internetu za namene sistemske administracije in odpravljanja motenj ter za poročanje skupnih podatkov.

Vendar pa zbiramo osebne podatke, če začnete z naročilom ali pošljete naročilo prek Mielejeve spletne trgovine, pošljete spletno povpraševanje ali če želite vzpostaviti stik s podjetjem Miele prek spletne strani. Uporabimo lahko tudi tretje osebe za analizo prometa na tem spletnem mestu, kar lahko vključuje uporabo piškotkov.

Naša uporaba piškotkov 

Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletna stran prenese na trdi disk vašega računalnika z namenom beleženja informacij, kar nam omogoča, da vam nudimo prilagojene storitve. Piškotki lahko naredijo splet bolj uporaben, tako da shranjujejo informacije o vaših preferencah na določenih straneh ter tako omogočajo lastnikom spletnih strani, da zagotavljajo bolj uporabne funkcije za svoje uporabnike. Pomagajo nam lahko tudi pri tem, da vam posredujemo informacije, ki vas zanimajo. Piškotki ne vsebujejo nobenih imen ali naslovov ali kakršnih koli informacij, ki bi komur koli omogočale, da bi vas kontaktiral prek telefona, e-pošte ali na drug način.

Večina brskalnikov je prvotno nastavljena tako, da sprejema piškotke. Če želite, lahko svoj brskalnik nastavite tako, da zavrača piškotke. Vendar pa glede na to, da včasih uporabljamo piškotke, na ta način morda ne boste mogli izkoristiti vseh prednosti naše spletne strani.

Web Beacons 

Naše spletne strani lahko vsebujejo elektronske slike, znane kot »web beacons« ali »spotlight tags«. Te nam omogočajo, da štejemo uporabnike, ki so obiskali določeno stran na našem spletnem mestu. Ne uporabljamo jih zato, da bi pridobivali vaše osebne podatke, temveč so preprosto orodje, ki ga uporabljamo za analizo, katere strani si uporabniki ogledajo, v skupnem številu.

Direktno trženje 

Občasno lahko uporabljamo vaše osebne podatke, da vas obvestimo o izdelkih in storitvah, vključno s posebnimi ponudbami. Če ne želite prejemati teh informacij, nam preprosto sporočite na telefon: 01/292 63 33 ali pisno na elektronski naslov: info@miele.si.
O prejemanju informacij o naših izdelkih in storitvah si lahko kadar koli premislite. Svojo odločitev nam preprosto sporočite po telefonu na zgornjo številko ali pisno na zgornji naslov. Miele ne razkriva vaših informacij organizacijam zunaj podjetja Miele, da bi jim omogočil direktno trženje njihovih izdelkov. Če zakon od nas zahteva, da vam posredujemo informacije o naših izdelkih in storitvah, bomo to storili, tudi če ste na splošno zavrnili možnost prejemanja informacij o naših izdelkih in storitvah.

Spremembe naše politike zasebnosti 

Ta politika zasebnosti bo občasno prenovljena, da bo upoštevala nove zakone in tehnologije, spremembe našega delovanja in praks ter spreminjajoče poslovno okolje. Našo politiko zasebnosti lahko občasno spremenimo, in to iz kakršnega koli razloga. Če to storimo, bomo posodobljeno politiko zasebnosti objavili na naši spletni strani. Zadnja različica te politike zasebnosti je objavljena na www.miele.si, lahko pa jo dobite tudi tako, da stopite v stik s podjetjem Miele.
Če želite več informacij o zakonskih predpisih o zasebnosti na splošno, se obrnite na pristojni organ.

Če imate pomisleke glede zasebnosti  

Če imate kakršnekoli pomisleke glede načina, na katerega obdelujemo vaše osebne podatke, ali če menite, da je bila vaša zasebnost ogrožena, se obrnite na nas ter nas obvestite, da imate pomisleke v zvezi z zasebnostjo ter razložite, zakaj. Morda boste morali svoje pomisleke sporočiti pisno, da bomo v celoti razumeli težavo in preiskali zadevo.

 

Navigacija na dnu strani

zapri
je prazna
predmet za
predmeti za